Feb 20, 2011

Platsens utrymme

Igår hölls alltså konstfestivalen Platsens utrymme och det var en himla trevlig och avslappnad tillställning, med massor av vegansnacks och en redigt god veganbuffé. Och en hel lokal (och lite till) fyllf med konst, så klart.

Sara Habchi från K-Merkt Konst och Stina Nilsson från Ladyfest c/o inledde och hälsade alla välkomna:
Stina pekar i riktning mot mina surikater, som hängde i baren:
Temat var som sagt Platsens utrymme. Platser, rum och ifrågasättandet av dessa. Så varför inte några ökendjur i klubbens vattenhål? Grafiska blad från föreningens medlemmar hängdes upp i en gång mellan två pelare och skapade en vägg som var i vägen för alla som ville komma vidare i lokalen.
(Övre raden: Staffan Björck, Hannele Fernström, Emma Ekstam, Ambulerande tryckpressen. Undre raden: Erik Melin, Ellen Asp, Malin Furöstam.)
Grafiken tar sig plats, vilket var vad jag pratade om när jag höll ett kort föredrag om vår förening och grafikens ställning i konstvärlden och vår förenings förhållande till grafikens ställning i konstvärlden.

Kvällen avslutades med en vild summerande performance av Anna Carlsson:
Men det hände mycket annat under kvällen också, och det mesta filmades och kommer läggas upp på nätet för er som inte var där. Så håll utkik exempelvis på ladyblogg, där det förmodligen dyker upp snart.

No comments:

Post a Comment