Apr 14, 2011

Två medlemmar ställs ut på Majnabbe

I helgen är det vernissage på Galleri Majnabbe för en utställning kort och gott kallad "Unga konstnärer". Våra medlemmar Love Hultén och Hannele Fernström har tillsammans med 13 andra unga konstnärer valts ut av en jury för denna utställning, som håller på från 16 april till 15 maj.

Vernissage: lördag 16 april kl 12-16
Plats: Galleri Majnabbe – Taubegatan 9, Göteborg
Facebook.



"Black Portrait" av Love Hultén

Apr 11, 2011

Sommarkurs i screen på HDK/KKV



Screentryck är något av det bästa som finns, och särskilt i storformat. Detta har HDK tänkt ta fasta på med en sommarkurs passande kallad "Screentryck i stort format" som kommer ges i två månader i sommar, i samarbete med KKV. Det är grundläggande behörighet som gäller för ansökan – alltså att du gått ut gymnasiet i princip – men "meriterande är erfarenhet av att ha arbetat med screentryck, och vana att arbeta med digital bildbehandling". Och studerande vid HDK har förtur på platserna.

Självklart ska ni söka. I know I will. Lite surt är det att det kostar 1500 kr för "materialkostnader", men det får det väl vara värt för två månader storformatscreen.

Här finns mer information om kursen. Senaste ansökningsdatum är 2 maj, så lite drygt tre veckor alltså, men det är ju inga arbetsprover eller sådant som krävs så gå in och anmäl dig på momangen!

Apr 7, 2011

Grafikskolan ställer ut

Grafikskolan i Stockholm ställer ut på Konstforum i Norrköping. Vernissage 9 april kl 12. Den som ändå bodde där uppe... Bland utställarna syns bland annat Tryckmedlemmen Malin Furöstam, och mer info om tillställningen finns exempelvis på facebook.

Uppdatering:
Kultursidan.nu har skrivit om utställningen.
"En form och en tematik som är vanligt återkommande är den arkitektoniska. Dennis Hall har i verken Volym I-IV blandat screentryck med akryl och tusch och lyckats frammana intressanta arkitektoniska former i förställda perspektiv. I rummet längst in, Hamnrummet, finns också arkitekten Magdalena Roupe Zottermans plåtlitografier och sockerakvatint. I de disiga bilderna sticker arkitektoniska moment fram och helheten ger ett stilfullt, diffust urbant uttryck- Magdalena själv säger att hon inspirerats mycket av olika resor, vilket kanske avslöjas i verktitlar som Regn Shanghai-Zagreb."