Mar 22, 2011

Artist books från gbg i sthlm


Grafikeleverna från Göteborgs Konstskola har gjort artist books som alltså kommer ställas ut på Grafiska sällskapets galleri 29 mars. Det betyder några av Trycks medlemmar: Erik Melin, Staffan Björk och Sebastian Emanuelsson. Jag själv kommer också ha med en bok där. Så kom dit, ni stockholmare. Och alla andra också förstås.

Mar 16, 2011

Vernissagehelg

I helgen är det vernissage på Grafik i väst. Marianne Degerman ställer ut, och det är "träsnittsexperiment". Är det bara jag eller känns det som att det är mycket träsnitt just nu? Det är helt klart gött. Jag är peppad. Vi ses på Grafik i väst på lördag 19/3 kl 12-16!

Sen måste jag bara tipsa om att Ragnar Schmid också har vernissage denna lördag. På Galleri Aveny samma tid. Förvisso är det inte grafik utan måleri, men hans målningar är fantastiskt inspirerande (han var rektor på KV Konstskola när jag gick där) så dit tycker jag ni borde gå också. Vi hinner båda, hörni!

Mar 12, 2011

Sommarkurs på Valand


Jag tänkte söka, och det borde ni också göra, "Samtida grafik", som är en kurs på Valand i sommar. Sista ansökningsdatum är 15 mars, alltså nu på tisdag, så det är snabba ryck som gäller.

A three week course (late July -- August) presenting a variety of printmaking techniques including relief, silkscreen, and polyester plate. After an initial introduction students will be expected to develop a series or produce an edition of multiples, working in Valand’s extensive pritmaking workshop.

Läs mer om kursen och hur du ansöker här.

Mar 5, 2011

Fantastiska träsnitt hos Anna H

Foto: Marie Palmgren

Idag söndag är sista dagen för en fantastisk utställning med träsnitt av Kristina Anshelm, Helena Mellin och Ulla Wennberg som ni alla borde rusa ut och se. Det är öppet 12-15 och idag är alltså sista dagen. Jag var där igår och blev helt tagen, framför allt av Kristina Anshelms ugglor och andra fåglar.

"Mössfågel 4" ur en serie träsnitt föreställande fåglar i mössor...

Det lilla galleriet Anna H är fyllt till bredden och höjden med träsnitt av alla de sorter, och även om de tre konstnärerna är sina egna så var sammanhållningen total. Jag älskar när en utställning är fylld med bilder snarare än sparsamt hängd, men det är inte alltid det fungerar. Det gjorde det dock i denna.

Som sagt, skynda er dit innan de stänger!